Het beste van Zierikzee

Ook in Zierikzee kun je je prima een dagje vermaken. En dat ziet er dan ongeveer zo uit:
De auto parkeer je eenvoudig op parkeerplaats P3, Scheldestraat (gratis!)… vanaf daar loop je zo het centrum in. Een van de eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt is de Sint Lievensmonstertoren. Vanaf daar wijzen de stapstenen (in de vorm van Zeeuwse knopen) je de weg, langs alle prachtige juwelen van Zierikzee. En vergeet ook vooral niet af en toe een pauze in te lassen en neer te strijken op een van de vele terrassen in het centrum rondom het Havenplein en langs de Nieuwe Haven.

Onze favorieten (in willekeurige volgorde):

  • De Zeeuwse Hemel: superknus restaurant met een prachtige tuin waar je kunt genieten van al hun lekkers (waarin ook de moestuin niet ontbreekt). Het thuis nog een keer dunnetjes over doen? Geen probleem, ze hebben ook een winkel;)
  • Cafe De Biet: deze gouwe ouwe mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. In deze bruine kroeg kun je op elk moment van de dag terecht: ontbijt, koffie, lunch, diner of gewoon een borrel. You name it, zij regelen het. In het weekend is er regelmatig livemuziek.
  • Wijnbar Gris Sec: de eerste wijnbar in Zierikzee…. do we need to say more?!
  • Restaurant De Beuze: wat dacht je van een heerlijke schaal fruits de mer, aangevuld met wat vleeswaren, heerlijk brood en een lekker glas wijn. Wedden dat jouw middag op het Havenplein niet meer stuk kan;)
  • Hotel-restaurant Hector: eveneens gelegen op het Havenplein, lekker eten en binnen super tof ingericht.
  • Grand Cafe De Werf: toe aan een heerlijke burger? Aarzel niet en strijk neer op het terras van De Werf… succes gegarandeerd!
  • Restaurant Cristo: heerlijke plek tegenover de Museumhaven (dus top uitzicht) met nog lekkerder eten. Maar dat kan ook bijna niet anders met een chefkok als Kees Visser (voormalig eigenaar van ‘Bij Kees in Zeeland’, ooit 1 van de beste restaurants van Zeeland).

Geniet!