Het beste van Burgh Haamstede

Yes, we maken het je graag makkelijk. Ofwel: hierbij een lijstje met het beste van Burgh Haamstede.

Begin je dag met vers brood van In de Zoete Suykerbol. Niets kan tippen aan hun heerlijke mueslibollen… en voor de ultieme Zeeland experience kan een bolus natuurlijk niet ontbreken. Wees gerust. Die ben je aan het eind van de dag weer kwijt. We hebben een actief programma voor je in petto;)

Na het ontbijt trek je je wandelschoenen aan voor een heerlijke wandeling door de bossen en duinen. TIP: steek de Hogeweg over, en ga bij Duinrand (waar het vliegtuig voor de deur staat) het park op. Als je helemaal doorloopt naar de achterkant van het park, loop je zo de duinen en het bos in. Er zijn diverse routes. Meer lees je hier. Maar je kunt ook gewoon gaan wandelen en zien wat de dag in petto heeft. Herten, paarden, prachtige bomen. You name it, natuurpark ‘De Zeepeduinen’ (want zo heet het) has it:)

Richting strand gebanjerd? Ga dan zeker een kop koffie drinken (of afhalen) bij Zeelust of Paviljoen Duinzigt (onderaan de trap)… en voor de liefhebbers: wedstrijdje wie het eerst boven is (bij de trap wel te verstaan).

Tijd voor lunch? Er zijn genoeg leuke plekjes die ook afhalen en bezorgen. Ons advies? Wandel rustig terug naar huis en pak de fiets naar het dorp. Daar zit La Baguette, zij serveren de heerlijkste broodjes. En allerhande zoetigheden, voor de liefhebbers;)

Mocht je nog boodschappen nodig hebben (of een lekker flesje wijn), neem die dan op de terugweg vanuit La Baguette mee. De AH is mega en heeft alles, waaronder ook veel lokale producten.

Maar misschien vind je het leuker om die direct bij de bron te halen. Wat dacht je van: vleesboerderij Boot in Kerkwerve, viswinkel en restaurant Proef Zeeland bij Neeltje Jans en kaasboerderij Stolpe in Nieuwerkerk. Owww, en wist je dat de beste witte wijn van Nederland ook in de buurt wordt geproduceerd. Bij Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor. Die wil je proeven.

Zo, genoeg gedaan voor vandaag. Plof heerlijk op de bank met een goed boek. Hier vind je een lijstje. Is muziek meer jouw ding? Check dan [deze] playlist.

De dag sluit je in stijl af met een heerlijke pan mosselen. Of wat dacht je van Vlaams stoofvlees met frieten. Geen zin om zelf frites te bakken? Dat begrijpen we;) Snackbar The Sixties (bij de trap) is op nog geen kilometer afstand. Eet smakelijk!

Nog zin in een spelletjes na het eten? Er liggen spelletjes in de kast;) Succes! En slaap lekker voor straks.